phoneHeaderIcon emailHeaderIcon instaHeaderIcon

در کلپتومانیا فرد حس و اجباری را در درون خود حس می‌کند برای اینکه چیزی را بدزد و تا زمانی که چیزی دزدیده نشود، این فرد حس آرامش پیدا نمی‌کند و به قدری دچار اضطراب می‌شود که باید حتما این کار را انجام دهد

بیشتر بخوانید

می‌توان مسائل زندگی مشترک را به 4 دسته تقسیم کرد؛ مسائل عاطفی (عشق و علاقه‌ای که بین زن و شوهر وجود دارد)، مسائل فکری و شناختی (به چه موضوعاتی فکر می‌کنند؟ تحصیلات، خانواده، فرهنگ و...)، روابط زناشویی و مسائل اقتصادی.

بیشتر بخوانید

خودکشی در تمام موارد ناشی از نوعی درد و رنج روانی است که شدیداً فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و مانع از ارضای نیازهای روانی او می شوند.

بیشتر بخوانید

نوستالژی نگاهی حسرت‌ بار به گذشته است که فرد فکر می‌کند همه چیز در آن زمان بهتر بود. گرچه نوستالژی و غم و اندوه گذشته را خوردن فقط مربوط به مردم کشور ما نیست ولی شاید بتوان گفت مردم ما نسبت به مردم کشورهای دیگر نوستالژی‌بازترند.

بیشتر بخوانید

تنهایی کلمه‌ای است که در ادبیات، شعر، محاوره عمومی مردم و... زیاد استفاده می‌شود. این کلمه می‌تواند به‌عنوان یک کلمه علمی مورد بررسی قرار گیرد زیرا تنهایی انتخابی یا تنهایی اجباری و... مواردی هستند که در علم روان‌پزشکی می‌توان در مورد هر یک از آنها جداگانه بحث کرد.

بیشتر بخوانید

ادیان و مذاهب آمده‌اند تا انسان‌ها را به آرامش دعوت کنند. روان‌پزشکان همیشه سعی می‌کنند افراد را به مراسم مذهبی و باورهایی که خودشان اعتقاد دارند، تشویق کنند. در واقع داشتن اعتقادهای مذهبی فرصت خوبی است برای ارتقای شرایط روحی روانی افراد. نکته‌ای که وجود دارد بحث تعادل است؛ اینکه مراسم مذهبی چقدر با شرایط روحی و جسمی افراد همخوانی دارد.

بیشتر بخوانید

در قدیم برای رساندن خبر از کبوتر نامه‌ بر استفاده می‌کردند. به‌تدریج نامه، ایمیل، وایبر و تلگرام و... هم به آن اضافه شد و در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی گسترده‌ای وظیفه اطلاع‌رسانی را برعهده گرفته‌اند. عده‌ای با شبکه‌های اجتماعی مجازی و تکنولوژی مخالفت می‌کنند ولی در عصر فعلی هیچ‌کس نمی‌تواند با این وسایل ارتباطی، مقابله یا آنها را نفی کند.

بیشتر بخوانید

بسیاری از چهره‌های سرشناس در گوشه و کنار دنیا به اختلالات جسمی و روان‌پزشکی مبتلا هستند. صحبت کردن در مورد این مسایل در افزایش اطلاعات عمومی جامعه بسیار موثر است. چندی پیش، این اتفاق در جامعه ما در مورد ام‌اس افتاد و گروهی از بازیگران مبتلا در رابطه با ابتلایشان به این بیماری دستگاه عصبی صحبت کردند تا میزان اطلاعات مردم را افزایش دهند

بیشتر بخوانید

امروزه اصطلاحی به نام پزشکی جایگزین یا طب یکپارچه‌ نگر زیاد مطرح می‌شود؛ طبی که بر راه‌هایی جز درمان دارویی متمرکز است. در این عرصه، یکی از مواردی که ثابت شده در بهبود شرایط جسمانی و روانی بیماران موثر است.باورهای نیرومند مذهبی و معنوی است. البته در تحقیقات این عرصه، این باورها مختص به دین خاصی نیستند و همه ادیان را شامل می‌شوند.

بیشتر بخوانید

در همه جای دنیا، افرادی از جایگاه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی‌ای که دارند، به جایگاه‌های بسیار بالاتر و شهرت می‌رسند. معروف‌ترین نمونه‌های آنها را می‌توان در ورزشکاران و مخصوصا فوتبالیست‌ها دید. در دنیای هنر هم چنین افرادی وجود دارند ولی تعدادشان کمتر است.

بیشتر بخوانید

درست چند روز قبل از شروع ماه رمضان به جلسه‌ای با حضور عوامل «ماه عسل» دعوت شدم. در این جلسه یکی از استادان جامعه‌شناسی، یک مددکار اجتماعی و 3-2 نفر از اصحاب رسانه‌ حضور داشتند و من هم به عنوان کارشناس خانواده و روان‌پزشک حضور داشتم تا به این برنامه کمک کنیم تغییرات مثبتی داشته باشد.

بیشتر بخوانید

این که چرا در شبکه‌های اجتماعی، نقد و اظهار نظر درباره برنامه ماه‌عسل و سریال پایتخت‌ و آدم‌های محوری آنها (احسان علیخانی و محسن تنابنده) از انتقاد و نقادی گذشته و به توهین و هتاکی رسیده، سوال مهمی است که نباید به ریشه‌های آن بی‌اعتنا بود.

بیشتر بخوانید

نگاه روانپزشک حامد محمدی کنگرانی در ميزگرد سلامت که ميزبان خانم فريبا اصغرزاده 52 ساله. ايشان اوايل زمستان سال 92 با عارضه سکته مغزي مواجه شدند و در آن زمان، تقريبا حس اندام‌هاي خود را در اثر سکته از دست دادند اما خوشبختانه با حمايت خانواده توانستند دوره بازتواني را به ‌خوبي سپري کنند و امروز همراه همسر خود، آقاي قنبري، مهمان ميزگرد سلامت هستند.

بیشتر بخوانید

ما دو نوع ازدواج داریم؛ ازدواج مدرن و ازدواج سنتی».تفاوت ازدواج مدرن و سنتی در این است که ازدواج سنتی بر مبنای خواستگاری، دیدن، پسندیدن و به‌کار گیری عقل و منطق برای یک انتخاب درست، استوار است. معمولا در این نوع ازدواج‌ها، دختر و پسر شناخت قبلی از هم ندارند و بعد از عقد و ازدواج، به‌دنبال ایجاد عشق و علاقه در زندگی‌شان هستند.

بیشتر بخوانید

با توجه به خصلت اجتماعي بودن انسان و نياز آن به برقراري رابطه با ديگران، افراد درصدد تامين اين نياز هستند. در کنار اين موضوع، شيوه برقراري ارتباط با ديگران هم با توجه به پيشرفت تکنولوژي توسعه و شکل جديدي به خود گرفته است

بیشتر بخوانید

مهمترین نکته در مورد مصرف همه داروها این است که زیر نظر و با تجویز پزشک باشد؛ یعنی اگر پزشک تشخیص داده باشد، دارو لازم است و در غیر این صورت نه، چون قطع یا مصرف خودسرانه داروها، مشکل ساز خواهد بود

بیشتر بخوانید

تیک به معنی انقباضات عضلانی سریع، تکراری و غیرارادی است، اضطراب عامل اصلی بروز تیک های عصبی نیست اما اگر با سرکوفت اطرافیان روبرو شود آن را تشدید می کند.

بیشتر بخوانید